Dagens outfit, onsdag


image127
Vit kråsblus, H&M, typ 2003-2004 (?)
Svart lång väst med knytband i midjan, Cubus, 2007
Svarta stuprörsjeans, Cubus, 2007
Svarta pumps, Donna Girl, 2007

Dagen började med att jag skulle hålla en presentation för nyanställda om företaget de nu ska jobba på. Vanligtvis är jag i god tid inför mina presentationer, men i morse strulade det till sig. Kom dit fem minuter innan start och givetvis ville inte datorn starta. Sen fungerade inte det trådlösa tangentbordet. Inte heller musen. Skulle avsluta med att visa en film, och inte ens den ville funka. Proffsigt!

Efter jobbet var jag hos Elisabeth och Roland som ska gifta sig i februari. Jag ska vara tärna, vilket ska bli superkul! Vilken ära! Vi kollade brudklänningar, tärnklänningar, skor, tårtor, inbjudningskort, menyer, festlokal, blommor... Det är så man blir alldeles matt. Men jag ser verkligen fram emot det, ska bli riktigt roligt!

Hann med att träffa Älsklingen en stund också. En present låg och väntade på mig när jag kom dit: han hade printat ut en del bilder från Glasgow som jag nu ska rama in och ha på väggen. Kul! Sen bjöd han på mumsiga mackor och nyponsoppa innan han följde mig hem.

I morgon väntar ännu en dag på jobbet, som avslutas med det årligen återkommande "Cykeltrampet". En mer, eller snarare mindre, seriös cykeltävling.

Kom in i garderoben belönas


I denna bloggs begynnelse tipsade jag om Ikeas webbkampanj Kom in i garderoben. Forsman & Bodenfors var byrån som låg bakom, och nu har de belönats i D&AD:s årliga tävling för det snygga fotot .

Fotot är säkert bra. Idén är alldeles lysande!

Dagens outfit, tisdag


Så fruktansvärt trött i dag. Tror det syns på mig också, så det blir en bild utan ansiktet den här gången.

image126
Grå omlottkofta med pärlor och paljetter, Cubus, 2006
Mörkgrått linne, Soaked in Luxury, inköpt i Danmark 2006
Grå kostymbyxor, Cubus, 2006

Jag vet inte, kanske är det förbjudet att ha en sån här kort kofta (typ bolero), men vissa regniga och grå dagar kan jag bara inte låta bli den...

Dagens outfit, måndag


image124
Svart stickad klänning med stor krage, Vero Moda, inköpt 2006
Svarta leggings, Lindex, inköpta 2007
Orange pumps med snörning, Madrilena, inköpta på Ebbas Fik (second hand i Helsingborg) 2006
Orange-brun väska, inköpt i Tunisien 2006
Långt halsband i orange, gult och grönt, inköpt på H&M 2006

Glasgow-rapport


Här kommer äntligen en rapport, i form av ett bildreportage, från min och Kärlekens resa till Glasgow förra veckan.

image110
Jag på flyget (Ryan Air från Skavsta till Prestwick) i guldfärgad blus med puffärm och svart v-ringad tröja fråm H&M. Örhängen från H&M. På flyget satt även ett gäng onyktra fotbollshuliganer och tre kinkiga bebisar som skrek i kapp. Härligt!

image111
Här är han alltså, denna underbara, fantastiska kille som jag även kallar Kärleken. Ja, han har ett namn - Peter. Han är stilig i sin svarta skjorta.

image112
Vi bodde på ett Fawlty Towers-inspirerat hotell på Renfrew St. Inte långt därifrån låg Glasgow Shool of Art i en maffig byggnad ritad av Glasgows egen stolthet Rennie Macintosh. Värt ett besök, men se till att få en guidad tur, annars är det bara en bråkdel av huset du får tillgång till.

image113
Vår guide genom Glasgow Shool of Art var en indier som pluggade vid "the textile department". Jag vet inte riktigt hur det gick till, men snart därefter hade jag iklätt mig en av hans kreationer (en bröllopsklänning) och Peter fotograferade.

Och så en väderrapport:

image115
Det regnade både på fredagen och lördagen...

image114
...för att inte tala om blåsten! Men jag var glad ändå.

image116
Det blev allt mindre och mindre kvar av paraplyet.

image117
Till slut var det bara att ge upp.

På söndagen och måndagen var vädret desto bättre. Härligt solsken och varmt i luften!

image118
Vi besökte en stor kyrkogård (Necropolis), med en massa vackra gravstenar.

image119
Kyrkogården ligger vid en mäktig katedral.

image120
Vi besökte en gigantisk park i västra delen av staden. För att komma dit fick man passera de mest fantastiska våningar med obeskrivlig takhöjd och fönster som inte var av denna värld.

image121
Glasgow är väldig backigt. Här har jag precis sprungit upp för den svindlande backen i närheten av vårt hotell.

image122
Från Glasgow till Prestwick tar man sig smidigt och billigt med tåg. Centralstationen är en vacker byggnad som är värd ett besök oavsett om man ska någonstans eller inte. Se upp för duvorna bara - de störtdyker mot huvudet och svänger undan i sista sekund.

Övrigt?
- Maten är ingen hit. Mycket friterat, fett och socker. Till och med den helvegetariska och ekologiska restaurangen osade av stekflott. Ett paket svenskt knäckebröd i resväskan rekommenderas.
- Prestwick ligger cirka 4-5 mil från Glasgow. Det går både bussar och tåg dit som stannar precis vid flygplatsen. Min gissning är att man lika gärna kan ta sig till Edinburgh från Prestwick.
- Pollock House med tillhörande parker är en trevlig utflykt en varm och solig dag. Ta med en mumsig picknick! Konstmuseet i närheten är helt OK, men inget måste.
- Glasgow School of Art är ett givet utflyktsmål för den arkitekturintresserade. Mer av Rennie Macintosh finns i House for an art lover i närheten av Pollock House. Vi åkte inte dit, men det hade nog varit intresant att se. Fiket i stan, Willow Tea House, som är inrett av samme herre är dock en riktig turistfälla. Undvik.
- Shopping finns det gott om. Såg en hel del roliga skobutiker. Inga direkta rekommendationer dock, det blev inte någon shopping under den här resan.
- Hotell bokas smidigt via booking.com. Många prisvärda ställen finns på West Side. Det ligger visserligen en liten bit från city center men är å andra sidan en charmig stadsdel väl värd ett besök i sig. I närheten finns den gigantiska parken och en helt otrolig universitetsbyggnad.
- Vi åkte inte taxi en enda gång och provade inte heller på tunnelbana/buss (förutom när vi skulle till Pollock House. Ta buss 45 från Renfield St). Stora delar av Glasgow kan upplevas till fots.
- Vill man uppleva något genuint skotskt är kanske inte Glasgow det första valet, även om det är en trevlig stad.

Nästa resa går till Paris i slutet av juni. Härligt!

Dagens outfit, fredag


I dag bär det av till Skottland!

image109
Guldfärgad, glansig blus, kort puffärm, strassknappar, Cubus, 2007
Svart v-ringad tröja, H&M, 2005
Svarta stuprörsjeans, Cubus, 2007
Guldfärgat skärp, H&M, 2007
Bruna skor med kilklack, Skopunkten, 2006

I dag har jag varit på biblioteket och lånat två reseguider som ska läsas på flyget. Det gäller att vara förberedd! Ska strax sätta igång att packa - måste bara kolla in vad det kan tänkas bli för väder först...

Tar en bloggpaus under resan - tillbaka med en rapport på tisdag!

Dagens outfit, torsdag


Har mest lallat om kring i mys- och träningskläder i dag...

image108
Turkost linne, MQ, inköpt 2006
Vita linnebyxor, East West, inköpta på Sister 2006

Epilatorpremiär


Så var det gjort. Var tillräckligt uttråkad i dag för att plocka fram epilatorn och tortera mig själv.

Jag började med benen. Första kontakten var plågsam. Nästa i princip outhärdlig. Men jag var fast besluten att klara av det, och efter ett tag blev jag liksom bedövad av smärtan. Smalbenen och knäna var värst. Nu, en och en halv timme senare, är jag fortfarande lite rödprickig, men jag hoppas det ska lägga sig snart. Resultatet i övrigt blev bra, men den verkar ha haft lite svårt att komma åt de kortaste stråna, för benen är inte så där superlena som de kan bli med en rakhyvel.

Sen fick jag för mig att pröva epilatorn under armarna också. Det var dumt. Det gjorde helt ärligt för j*vla ont. Men även där var jag fast besluten att klara av det. Rekommenderar att följa bruksanvisningen och använda det snabbare läget under armarna. Rekommenderar också att böja armen ordentligt bakåt så att huden blir så slät som möjligt  och att börja dra epilatorn en bit ifrån själva armhålan. Lägger man den direkt emot känns det som att den ska tugga i sig allt med hull och hår. Har inte vågat använda deo än, det gör fortfarande lite ont...

Nu är det bara att avvakta och se när håret börjar växa ut igen. Behöver man inte göra detta allt för ofta kan det vara värt det. Trots smärtan.

A taste of Salmiak


image104

I tisdags avgjordes tävlingen i ung företagsamhet, UF. Vann gjorde Salmiak, ett företag som drivs av två tjejer på hantverkslinjen på Hedbergska gymnasiet i Sundsvall. Salmiak designar, marknadsför och säljer sitt eget jeansmärke, och det är jeans med annorlunda detaljer, skärningar och material. På hemsidan visar man även accessoarer, underkläder och toppar. De flesta byxorna är nog för coola och extrema för mig, men de är inte mindre snygga för det (kanske tvärtom, snarare?) och jag gillar idén.

Några smakprov:

image105

image106

image107

Dagens outfit, onsdag


Jag är tjejen som i princip ALDRIG har lågklackat. Men i dag vet jag inte vad som tog åt mig... Kanske har jag funderat lite för mycket på hur det känns när hälsenan går av? Mitt bästa tips till alla klackfanatiker är att åtminstone ta av sig skorna när man är hemma och stretcha ut vad/hälsena varje kväll. Jag brukar dessutom passa på att ge foten en annan vinkel när jag sitter ner och smygstretcha lite på så sätt. Trasig hälsena verkar vara en riktig mardröm.

image102
Blommig klänning/tunika, Vero Moda, inköpt 2006
Svart linne, H&M, inköpt 2005
Svarta byxor, Toxic, inköpta 2006
Blå PLATTA skor, You Know Shoes, inköpta 2006

Tvättstuga nu igen... Blä vad trist. Dessutom tror jag att ena maskinen är trasig. Men - i morgon är man ledig. Härligt!!

Skottlandsdrömmen...


Kan inte jag få ha de här kläderna i Skottland?

image101
Rutig trench från Burberry
Blanksvarta promenadskor från Asos
Grå pennkjol från La Redoute
Quiltad väska från Gerard Darel
Plus en svart polo och ett gigantiskt paraply som aldrig går sönder,
hur mycket det än blåser...

Dagens outfit, tisdag

 
image98
Grön kofta med spetskrås, sammet och paljetter, BikBok, 2004 (?)
Vit kråsblus, H&M, 2004
Svarta 3/4-delsbyxor, H&M, 2006
Svarta skor med kilklack och vristrem, Skopunkten, 2006
Strassbrosch fäst på byxorna, medföljde en väska inköpt 2005
Dubbla armband med gröna strasstenar, gammalt...

Otroligt vad länge jag har mina kläder egentligen. Men så länge de håller sig fräscha... Rekordet är nog ett linne som är inköpt 1998. Det är som nytt och jag använder det faktiskt då och då.

I dag har jag bokat boendet i Glasgow. Svårt att hitta, tycker jag. Nätet är fullt av bokningssidor som mest gör en förvirrad. Booking.com var lättöverskådlig och informativ. Dessutom på svenska! Har bokat in oss på McLays som verkar vara prisvärt och ligga centralt. Återkommer givetvis med rapport!

Ska snart ge mig i väg till gymmet.

Dagens outfit, måndag


image97
Vit kofta, Cubus, inköpt 2007
Ljusgrönt linne med prickar, Cubus, inköpt 2007
Svarta stuprörsjeans, Cubus, inköpta 2007
Gröna pumps med rosett, Chilli, inköpta 2006
Armband, halsband och örhängen i form av glassar, H&M, inköpta 2007

Jag och Kärleken ska till Glasgow! På fredag! Bokade resan för en kvart sen, urbilligt med Ryan Air. Har velat åka till Skottland länge men vet absolut ingenting om Glasgow, så är det någon som har några tips tar jag tacksamt emot dem!

Dagens outfit, söndag


image96
Svart träningsjacka, inköpt på Cubus 2006
Löpartights, Newline, inköpta 2005
Löparskor, Asics, inköpta 2005

Vilken fantastisk kväll! Vilade middag när det regnade och vaknade sedan när några solstrålar letade sig in genom fönstret. Drog på mig träningskläderna och gav mig ut på en träningsrunda i Trädgårdsföreningen och längs med Stångån. Det var helt otroligt att se allt som blommar, känna dofterna och höra fåglarna kvittra. Träningen i sig gick sådär. Jag sprang en hel del för två år sedan, ställde upp i lopp och tränade hårt. Efter det har jag dragits med ett ont knä som inte vill bli bra. Det är oerhört frustrerande att vilja så mycket men inte kunna. Kroppen i övrigt har kapaciteten, men knät säger ifrån. Läkarna? Ja, den senaste föreslog att jag skulle cykla istället. Suck... Nu tänkte jag (återigen) försöka träna upp mig långsamt.

Sitter med en hemmagjord proteindrink (en banan, ett rått ägg, tre dl mjölk, en matsked naturell yoghurt) och funderar över vad jag ska göra resten av kvällen. Det blir en snabbdusch, och sen måste jag faktiskt försöka röja upp här hemma inför arbetsveckan. Har stökat till ordentligt i helgen...

Kakmonster


image90
Kirsten Dunst som Marie Antoinette i filmen med samma namn

Sofia Coppolas Marie Antoinette, nu med några månader på nacken, är ett frosseri i bakelser. Ätbara sådana likväl som användbara diton i form av ljuvliga klänningar, frisyrer à la spunnet socker och ljuvliga små korsetter. Livsnjutartrenden har på intet sätt nått sin kulmen; fashionistan och konditorn lånar ohämmat av varandra och hittar nya former för utbytet.

Fashionistor har sedan krinolinernas tid slängt lystna blickar mot kakfaten. Pråliga klänningar i ljuvliga pasteller, förvillande tårtlika, tycks aldrig riktigt gå ur tiden. Än i dag står kvinnor brud i dylika kreationer. Något mer diskreta (?) är de populära smyckena med bakelse-berlocker. Ett exempel är Mi Lajkis Cupcake-halsband med en lockande muffin som hänge. Ingen har väl heller undgått halsbandet med hänge i form av en prinsesstårta av lera, som flera modebloggare producerat på löpande band. Klädesplagg med bakelsetryck är hett som Sahara och där är And Cake en finurlig och humoristisk trendsättare.


image93
Mumsigt halsband från Mi Lajki

Konditorn tycks äntligen ha förstått hur hans hantverk i århundraden inspirerat modemedvetna. SvD rapporterar i dag om en spirande trend: Cake-couture (inte att förväxla med varumärket med samma namn). Det handlar om luxuösa varianter av tråkmazarinen; fantastiska, kreativa skapelser med höga estetiska och gastronomiska kvaliteter med tydliga referenser till modevärlden. Konditorn lägger ner mycken möda på exklusiva säsongskollektioner av dessa bakelser, som sedan visas upp i så kallade cake-walks. Redan 2005 läts bland andra Chantal Thomass göra sin version av bakelsen "Cinq Cents Feuilles" och Gaspard Yurkievich har nyligen kreerat en "Cream Passionnel" prydd med en sko.

image94
Bakelse med tydliga referenser till modevärlden

Förutom att mode- och bakelsevärlden är särskilt lämpade att låna av varandra då båda har företrädare med viss förkärlek för rysch och pysch, är detta också ett tecken i tiden. Livsnjutartrenden har hållit i sig länge och kan enklast beskrivas som en motreaktion till wellness-hysterin med yoga och örtteer. Livsnjutaren dricker vin, äter ostar och 85-procentig choklad och går på konditori med kristallkronor i taket. Vi har all den kunskap som krävs för att leva hälsosamt och nyttigt, men vill för den sakens skull inte försaka oss viss själslig njutning i form av gastronomiska excesser. Vi gör det gärna med finess, samtidigt som trenden blir mer och mer folklig. Se bara på Delicatos Garanterat fria från fullkorn-kampanj, som dessutom belönats med ett Guldägg.

image95
Delicato prisades med ett Guldägg för sin livsnjutarkampanj

 Resultatet av modevärldens lån från konditorn kan till viss del utgöra ett substitut för ett annars ohejdat frosseri. Istället för att äta en tårta kan man pryda sig med en. Det sänder ut signaler av frigjordhet, barnslig glädje och vällust. Att konditorn nu lånar av modevärlden är egentligen helt naturligt. Väldigt många är just nu väldigt modemedvetna, och vad kan väl ge en större njutning än att långsamt inmundiga ett bakverk av favoritdesignern?

En sista skål


Ta en ordentlig titt på den här bilden. Det är en syn ni inte kommer att få se på länge.
 
image89

Jag har bestämt mig för att ha en helnykter period. Hur länge den ska vara har jag inte riktigt bestämt, men vanligtvis brukar jag hålla upp åtminstone ett halvår. Det känns på nåt sätt hälsosammare och renare, även om det inte är nåt fel med att ta sig ett glas vin då och då. Kände bara att det blivit lite väl många då och då, och att det faktiskt inte ger mig något. Det enda jag egentligen gillar (förutom sliskiga drinkar och champagne) är rödvin, och det blir jag bara snuvig av, så då kan jag lika gärna strunta i det.

Vad hade det här med mode att göra, förresten? Ingenting. Men ni kan ju se hur jag är klädd när jag dricker mitt sista glas vin...

Dagens outfit, lördag (del 2)


Denna gång blir det en riktig egotripp. Kärleken, som är en fantastisk fotograf, var här och fotade mig i går när jag och Jossa höll på att piffa oss inför klassfesten. Här är resultatet:

image82
Håret är viktigt...

image84
Hmmm.... lite volym kanske?

image83
En tuperingskam gör susen!

image85
Nåt sånt där kanske?

image88
En sista koll på bloggen innan det är dags att ge sig av

image86
Hela outfiten - plus katt

Svart skjortklänning, H&M, inköpt 2007
Svarta lackskor med öppen tå, Sidewalk, inköpta 2007
Halsband med hjärtformat hänge, Åhléns, inköpt 2007
Svart klocka

Jag stog in i det sista med svarta stuprörsjeans, svart blus med puffärm, svart lackskärp och svarta lackpumps. Det var snyggt, men på nåt sätt fick det mig att känna mig som en... hårdrockare, eller nåt. Det var inte det jag ville kommunicera med min look, så då bytte jag till mitt säkra kort.

Klassåterträffen var i ärlighetens namn ingen hit. Det var kul att se alla, men när man hade gått igenom var de bodde och vad de jobbade med så fanns det liksom inte så mycket mer att säga. Maten var dessutom urusel, så jag funderar över vad jag egentligen fick för de där 370 kronorna som kalaset kostade. Det verkar som att det anordnas sådana där träffar inför 10-, 15-, 20, 25- och 30-årsjubileerna. Så ofta känner jag faktiskt inte att jag behöver träffa min gamla högstadieklass.

Dagens outfit, lördag


image81
Vit kofta, inköpt på Cubus 2007
Brunt linne, inköpt på MQ 2006
Beige kjol med diagonala sömmar, Kaffe, inköpt under Juraperioden. Typ.
Bruna stövlar, Nilson, inköpta 2007
Två guldfärgade medaljonghalsband, inköpta på BikBok 2007

Antingen har jag jobbat för mycket i veckan eller så är jag på väg in i den där förhatliga månatliga perioden för det känns som att mina nerver sitter utanpå kroppen. Jag ber om ursäkt till alla som eventuellt drabbas av mig under dagen och ordinerar mig själv ett stycke bra musik. Phoenix brukar hjälpa!

Jag och Jossa har nyss kommit hem från en frukost på Wayne's med min Kärlek, Peter och Anna. Vi gick in på Nilsons och jag hittade GRYMMA skor. Billiga också, men jag måste lägga band på mig.

Vi ska börja piffa oss nu för klassåterträffen. Tio år sen vi slutade nian...

Dagens outfit, fredag


Spex framför kameran:

image80
Blommig skjorta med paljetter och pärlor, inköpt på Indiska för jättelängesen
Svart väst i lång modell med band i midjan, Cubus, inköpt 2007
Svarta jeans, Cubus, inköpta 2007
Svarta lackpumps med öppen tå, Sidewalk, inköpta 2007
Armband

Äntligen en lite lugnare dag på jobbet! Har varken haft tid eller ork att blogga på ett tag nu, känns som att jag jobbat dygnet runt.

På eftermiddagen kom Josefine och hälsade på, eftersom vi ska på klassåterträff på lördagkvällen. Fredagkvällen tillbringades på ett biljardhak med Kärleken och några kompisar. Trevligt.

Dagens outfit, onsdag


image79
Vit skjorta med svarta ränder, Lindex, inköpt 2005
Svart flätat skärp
Svarta byxor
, Toxic, inköpta 2006
Svarta pumps, Donna Girl, inköpta 2007
Halsband med hjärtformat hänge, Åhléns, inköpt 2007
Silverfärgat armband, H&M, inköpt 2005

Dagens outfit, måndag


Inte så nyskapande i dag, men här är jag:

image78
Vitt ribbat linne med guldpaljetter, Cubus, inköpt 2006
Brun tröja, Cubus, inköpt 2006
Smalt guldskärp, H&M, inköpt 2007
Jeanskjol, Crocker, inköpt på JC för 100 år sen...
Bruna stövlar, Nilson, inköpta 2007
Dessutom... Armband samt ring med guldfärgade strasstenar

Tog en bloggpaus under helgen och startade inte ens datorn. Skönt ibland att komma ifrån all teknik, tycker jag. Ägnade mig istället åt att baka bröd, koka kräm, putsa fönster, byta gardiner, grilla och göra en cykelutflykt med Kärleken. Han fixade picknick och kartor, och sen gav vi oss iväg! På söndagkvällen blev det ett biobesök också; Sunshine. Den var OK.

I kväll väntar tvättstugan på mig igen... Tack och lov är tvättkorgen nästan tom, så det blir en enkel match den här gången!

Dagens outfit, torsdag


Att sitta vid frukostbordet och blogga känns väldigt modernt.

Eller väldigt 2005.

image77
Vit tröja, Åhléns, inköpt 2006
Svart väst, lång modell med fickor och knytband i midjan, Cubus, 99:-, inköpt 2007
Svarta byxor, Toxic, inköpta 2006
Armband i trä med kaniner (?), H&M, inköpt 2006
Svarta pumps med sidenband, inköpta på Tradera 2007


Snälla expediter


I lördags tog jag en snabbsväng på Lindex och köpte nylonstrumpor, jag brukar nämligen köpa en uppsättning i början på varje månad så att jag har ett tag framöver. Jag gick som vanligt till stället där mina strumpor brukar hänga och plockade snabbt på mig sex par. Mycket nöjd.

I måndags, när jag shoppade en massa, köpte jag ett set med tre guldfärgade plastarmband på H&M. Snygga, tyckte jag.

Guldarmbanden var avskavda och slitna. Nylonstrumporna var fel sort (Lindex hade bytt plats på strumporna...).

Jag tänkte att jag hade gått på en riktig nit. Accessoarer kan vara svåra att få byta och expediterna på H&M kan vara lite småtjuriga ibland. Nylonstrumpor klassas ju som underkläder och borde vara omöjligt att lämna tillbaka.

Trodde jag.

Expediterna i båda affärerna var snälla, vänliga och förstående. Från H&M gick jag hem med ett annat armband för samma pris, och från Lindex gick jag hem med rätt sorts strumpor.

Dagens ros!

Cykelfasa


Jag har börjat cykla till jobbet. Det är fantastiskt.

Det är gratis. Det går fort. Jag behöver inte anpassa mig efter busstiderna. Jag får frisk luft och en gnutta motion.

Men... ibland blåser det. Då kommer jag till jobbet med håret på ända och tårar i ögonen. Ibland regnar det. Då kommer jag till jobbet som en blöt katt, med mascaran rinnande utmed kinderna, håret slickat mot huvudsvålen, blöta kläder och ett uruselt humör.

Andra dagar har jag på mig en kort kjol. En kort kjol blir om möjligt ännu kortare när man sätter sig på en cykel. Det samma gäller tajta kjolar. De blir också korta. En fladdrig skjortklänning med ett generöst sprund på framsidan kan blåsa upp i höfthöjd. Inte för att jag direkt har något att dölja, men jag kanske inte vill visa mina underkläder för samtliga fotgängare, cyklister, mopedister, bussåkare och bilförare i morgonrusningen.

En del har på sig särskilda kläder när de cyklar och byter om på jobbet. En del snor ihop ena byxbenet med en gummisnodd.

Det skulle jag aldrig göra.

Dagens outfit, onsdag


Åh, vad jag gillar min nya klänning och mina nya skor! Kan bli favoriter... Och papiljotter kan bli en drog.

image76
Svart skjortklänning med puffärm, 249:-, H&M, inköpt 2007
Svart- och vitrandig scarves, 49:-, KappAhl, inköpt 2007
Svarta lackskor med peep toe, 700:-, Marie P Sko, inköpta 2007


Fotograferingen gick bra tror jag. Det känns som om det var värt besväret att sitta med papiljotter i håret en timma i morse.



Papiljotter


image75
Papiljotter i håret

Sitter vid frukostbordet med papiljotter i håret. Känns härligt hemmafru-/50-talsaktigt. Ska fotograferas på jobbet i dag, så jag tänkte fixa lite schyssta lockar. Frågan är bara vad cykelturen till jobbet kommer att göra med frisyren?

Skjortklänningen är hyfsat skrynkelfri, men långt i från så slät som jag skulle önska. En riktig hemmafru från 50-talet hade klarat strykningen galant...

Iron woman


Stryka är verkligen inte min grej. Har precis kämpat med den nya skjortklänningen som jag tänkte ha i morgon. Det är ju stört omöjligt att få till det! Får man det plant och fint på ett ställe blir det genast en massa skrynklor på nästa. Och lagom när man får det fint där, ja, då är det skrynkligt igen där man började.

För att inte tala om hur jobbigt det är att ta fram strykbrädan. Är det någon som kommer i håg från en gång till en annan hur man fäller upp och ihop den? Inte jag i alla fall. Oftast stryker jag på golvet eller köksbordet istället.

Hur det gick med skjortklänningen? Jag sprutade lite vatten på den, hängde den på en galge på sovrumsdörren och hoppas nu att den ska hänga till sig under natten och vara riktigt fin och proper i morgon bitti.

Den som är duktig på att stryka kan väl göra en instruktionsvideo och lägga den på Life Videopedia?

image74

Nyshoppat


La in lite av det nyshoppade i går, här kommer resten:

image68
Prickigt linne, ljusgrön botten med mörkgröna prickar, BIK BOK, 129:-
Svarta stuprörsjeans, Yeans Please, Cubus, 499:-
Vaniljvit kofta med söta knappar, Cubus, 249:-

Hade på mig det här i går kväll, och lyckades såklart spilla rödvin på den vita koftan. Tabort räddade koftan och min kväll!


image69
Svart blus med puffärm och klädda knappar, glansigt tyg över bröstet, vid kragen och ärmslutet, Stockholm, MQ, 299:-

Ska kombinera den här blusen med de svarta stuprörsjeansen, lackskorna och lackskärpet. Eventuellt tar jag också mitt svarta diadem i glansigt tyg med en rosett. Nu måste jag bara hitta en matchande lackväska - någon som har några tips? Vill ha en liten väska, gärna kuvertmodell, och inte så dyr... Har funderat på att gå till nån second hand och kolla, kanske kan man hitta nån cool 80-talsvariant där?


image70
Svart lång väst med band i midjan, Cubus, 99:- (ord. 279:-)


image71
Svart skjortklänning med puffärm, H&M, 249:-
Svart- och vitrandig scarves, Kappahl, 49:-


image72
Silverfärgad tjock ring, H&M, 39,50:- (tror den kan passa bra till halsbandet, vad tror ni?)

Måste säga att gårdagens shopping kändes lyckad. Visst, jag gjorde av med liiiite för mycket pengar, men å andra sidan har jag inte shoppat på evigheter. Känns som att det jag köpte är sådant jag verkligen kommer att använda, många bra jobb-outfits i en stil som jag känner passar mig. En gemensam nämnare för gårdagens inköp skulle kunna vara puffärmen, köpte fyra plagg med puffärm... Men jag tycker det är sött!

Nu blir det ingen mer shopping innan nästa lön...


Dagens outfit, tisdag


Ännu en ledig dag - härligt!

image67
Vit tunika med broderier, Mexx, inköpt på second hand 2006
Beige manchesterbyxor, Crocker, inköpta typ 2004
Bruna skor med kilklack, Wedins, inköpta 2006
Brunt hårband, H&M, inköpt 2007

Sov riktigt länge och tog sen en härlig frukost med Kärleken. Han gör så goda mackor! Tog en sväng till Åhléns och köpte svart nagellack, vilket jag inte haft sen jag var en tonårsdeprimerad femtonåring, men jag tänkte att det kunde vara snyggt till mitt lacktema. Nu har jag bakat en rabarberpaj som Kärleken kommer hit och delar med mig i kväll.

Fram tills dess blir det väl en del bloggande och lite förberedelser inför arbetsveckan.

RSS 2.0