Nystart


Jag har ytterligare en härlig semestervecka, sen är det dags att börja jobba igen. Känner mig dock ganska entusiastisk inför detta faktum och har en skön nystartskänsla. Ungefär som när man gick i skolan och skulle börja en ny termin.

Det är efter semestern många börjar sitt "nya liv". Gammalt skräp rensas undan och nya idéer och levnadsvanor testas. Om den rätta entusiastiska känslan inte vill infinna sig kan en ny "skolväska" ge lite hjälp på traven. Och varför inte en penna och en anteckningsbok också?

image177
Anteckningsbok i lack, Ordning och reda
Väska i lack med krokodetaljer, Ellos 449:-
Penna från Mont Blanc, modell Boheme Pearl


Shopping i Västervik


Västervik är en fin sommarstad, det upptäckte jag i lördags när Anna S. tog mig med dit. Vi lämnade Linköping på morgonen och anlände till Västervik lagom när butikerna öppnade.

Det ska väl sägas på en gång - det är tveksamt om Västervik egentligen är en shoppingstad, men vi återvände till Linköping med varsin påse fynd.

Jag shoppade loss på Din Sko, som hade superrea. Skorna var nedsatta till 200-250:-, och dessutom var det "ta 3 betala för 2". Kom förvånande nog hem med en knallröd platåsko. Hade jag varit där på egen hand hade jag aldrig ens tittat åt denna vulgära fotprydnad.

Platå kan i vissa utföranden se rätt billigt ut och rött har jag en gång för alla besämt mig för att jag inte passar i. Men Anna har en faibless för rött och tog fram olika skodon i denna färg och beskrev för mig hur snyggt det skulle vara med en röd sko till min grå kostym. Jag kunde se det framför mig och konstatera att, jo, rött och grått är nog rätt snyggt ihop. När hon sedan höll fram den röda platåskon och beskrev den intressanta kontrasten som skulle uppstå mellan denna och den grå kostymen var jag såld. Den skulle jag ha!

Shelly
Röd platåsko från Din Sko, just nu på rea för 200:-.

Jag bara längtar efter att få ikläda mig denna monstersko. Till en kort kjol och ett linne skulle den se billig ut, men till en chic kontorsoutfit tror jag den kommer bli cool. Som ett uppseendeväckande utropstecken i allt det grå och strikta.

Med mig hem fick jag även denna lilla skapelse, som jag faktiskt köpt en gång tidigare men sedan lämnat tillbaka. Då var jag inte riktigt övertygad om det attraktiva i en sko som var pösig runt ankeln, men nu verkar jag ha vant mig. Jag gillar den här, det är en sko som med sin reptilprägel och sitt pråliga guldspänne kan föra in lite glamour i vardagen.

SNAKE BOOTS
Svart reptilmönstrad sko från Din Sko, 250:- på rea

Jag köpte även en gudomligt söt liten mormorssko som påminner om en kinesisk liljefot, men den fanns tyvärr inte på bild på hemsidan. Allt som allt blev det tre par skor till en kostnad av 450:-. 1340:- hade detta kalas gått på om det inte varit rea. Jag älskar att fynda!

Vi var även inne på JC eftersom Anna skulle köpa jeans. Jag har nog aldrig fått så bra assistans vid jeansprovning förut. Kunnigt, engagerat, personligt och glatt! Butiksbiträdet plockade fram modell efter modell, kom med egna idéer och ärliga omdömen. Hon fick oss båda att prova jeans med hög midja, vilket jag hittills varit lite tveksam till, men de var SÅ snygga. Dessa var dock ett par stuprör och jag tror jag ska vänta tills de får in utsvängda. Anna köpte ett par supersnygga Wrangler som satt perfekt.

En trevlig dag med lyckad shopping!

RSS 2.0