Glasgow-rapport


Här kommer äntligen en rapport, i form av ett bildreportage, från min och Kärlekens resa till Glasgow förra veckan.

image110
Jag på flyget (Ryan Air från Skavsta till Prestwick) i guldfärgad blus med puffärm och svart v-ringad tröja fråm H&M. Örhängen från H&M. På flyget satt även ett gäng onyktra fotbollshuliganer och tre kinkiga bebisar som skrek i kapp. Härligt!

image111
Här är han alltså, denna underbara, fantastiska kille som jag även kallar Kärleken. Ja, han har ett namn - Peter. Han är stilig i sin svarta skjorta.

image112
Vi bodde på ett Fawlty Towers-inspirerat hotell på Renfrew St. Inte långt därifrån låg Glasgow Shool of Art i en maffig byggnad ritad av Glasgows egen stolthet Rennie Macintosh. Värt ett besök, men se till att få en guidad tur, annars är det bara en bråkdel av huset du får tillgång till.

image113
Vår guide genom Glasgow Shool of Art var en indier som pluggade vid "the textile department". Jag vet inte riktigt hur det gick till, men snart därefter hade jag iklätt mig en av hans kreationer (en bröllopsklänning) och Peter fotograferade.

Och så en väderrapport:

image115
Det regnade både på fredagen och lördagen...

image114
...för att inte tala om blåsten! Men jag var glad ändå.

image116
Det blev allt mindre och mindre kvar av paraplyet.

image117
Till slut var det bara att ge upp.

På söndagen och måndagen var vädret desto bättre. Härligt solsken och varmt i luften!

image118
Vi besökte en stor kyrkogård (Necropolis), med en massa vackra gravstenar.

image119
Kyrkogården ligger vid en mäktig katedral.

image120
Vi besökte en gigantisk park i västra delen av staden. För att komma dit fick man passera de mest fantastiska våningar med obeskrivlig takhöjd och fönster som inte var av denna värld.

image121
Glasgow är väldig backigt. Här har jag precis sprungit upp för den svindlande backen i närheten av vårt hotell.

image122
Från Glasgow till Prestwick tar man sig smidigt och billigt med tåg. Centralstationen är en vacker byggnad som är värd ett besök oavsett om man ska någonstans eller inte. Se upp för duvorna bara - de störtdyker mot huvudet och svänger undan i sista sekund.

Övrigt?
- Maten är ingen hit. Mycket friterat, fett och socker. Till och med den helvegetariska och ekologiska restaurangen osade av stekflott. Ett paket svenskt knäckebröd i resväskan rekommenderas.
- Prestwick ligger cirka 4-5 mil från Glasgow. Det går både bussar och tåg dit som stannar precis vid flygplatsen. Min gissning är att man lika gärna kan ta sig till Edinburgh från Prestwick.
- Pollock House med tillhörande parker är en trevlig utflykt en varm och solig dag. Ta med en mumsig picknick! Konstmuseet i närheten är helt OK, men inget måste.
- Glasgow School of Art är ett givet utflyktsmål för den arkitekturintresserade. Mer av Rennie Macintosh finns i House for an art lover i närheten av Pollock House. Vi åkte inte dit, men det hade nog varit intresant att se. Fiket i stan, Willow Tea House, som är inrett av samme herre är dock en riktig turistfälla. Undvik.
- Shopping finns det gott om. Såg en hel del roliga skobutiker. Inga direkta rekommendationer dock, det blev inte någon shopping under den här resan.
- Hotell bokas smidigt via booking.com. Många prisvärda ställen finns på West Side. Det ligger visserligen en liten bit från city center men är å andra sidan en charmig stadsdel väl värd ett besök i sig. I närheten finns den gigantiska parken och en helt otrolig universitetsbyggnad.
- Vi åkte inte taxi en enda gång och provade inte heller på tunnelbana/buss (förutom när vi skulle till Pollock House. Ta buss 45 från Renfield St). Stora delar av Glasgow kan upplevas till fots.
- Vill man uppleva något genuint skotskt är kanske inte Glasgow det första valet, även om det är en trevlig stad.

Nästa resa går till Paris i slutet av juni. Härligt!

Kommentarer
Postat av: Anonym

Underbara bilder !!!

2007-05-28 @ 23:05:31
Postat av: Peter

Tack för det :-)

2007-05-29 @ 01:15:56
Postat av: Linn

Det är en underbar fotograf som tar dem... :-)

2007-05-29 @ 08:08:38
URL: http://modeanalys.blogg.se
Postat av: Emma

Väldigt fina bilder! Det märks att det är en mästerfotograf som har varit i farten! Paraplybilderna var bara för komiska! Kul att äntligen få se en bild på Älsklingen! Det var en stilig man du har funnit Linn :-) /Emma

2007-05-29 @ 09:13:26
URL: http://systrarofsweden.blogg.se
Postat av: Mr. Burns

Ingen haggis?

2007-05-30 @ 19:04:38
Postat av: Linn

Ingen haggis. Men det finns faktiskt en vegetarisk variant, men den ser inte mycket bättre ut den...

2007-05-31 @ 00:26:07
URL: http://modeanalys.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0